Här är hittar du lite om tre kompisar som stog i hagen förut!

Texterna är gjorda av Maja Halling!

Nu har en av våra kompisar flyttat igen! Nu var det Penny som stått i stallet längre än oss som flyttade. Hon har inte blivit såld, men den 1 december flyttade hennes matte henne till ett annat fint stall ute i åbyggeby.

Blog ImagePenny III är en arabkorsning. Hon är väldigt snäll och seg att rida, fast hon kan bocka lite i galoppen. Hon stog i stallet i några år innan hon flyttade i slutet av 07. Hon har som sagt inte sålts, utan hennes ägare flyttade henne bara till ett annat stall eftersom hon ville ägna sig mer åt skogsridning och inte så mycket träning, och då var det bättre på det nya stället där de hade mer stigar i skogen.

Blog Image

Bilden ni ser här ovan föreställer Pysens fd. bästa kompis – Acke! Acke heter egentligen Alcazar och är i år en 3 årig Haflinger, alltså ett år yngre än Pysen. Acke och Pysen älskade att leka hingstar och det hände ofta att Acke gick ner på knä för att leka med Pys och att Pysen reste sig på bakbena för att nå upp till Acke. Tyvär han inte Lakrits träffa Acke för han blev såld till nåra jättesnälla människor i Gnarp och där trivs han nog jättemycket med två “egna” tinkertjejer! Jag grundred Acke lite grann när han stog i stallet, och tömkörde han lite osv. och han är världens goaste häst, fast inte den smartaste! Men han var ändå lättlärd och mysig och när dem nya ägarna köpte honom så gjorde dem verkligen ett riktigt bra köp! Garanterat!

_____________________________________________________________________________________________

Blog Image

Här har vi en jättefin tjej som heter Sandy. Tyvär så vet jag inte så mkt om Sandy eftersom hon såldes strax efter att jag börjat sköta Pysen men Sandys medryttare, som nu äger stoet Happy Midsummer som också står i stallet, har skrivit en liten text.

Sandy var en underbar ponny. Pigg och alert och väldigt lättlärd. Hon var jättemysig att rida eftersom hon var så samarbetsvillig.
Jag har aldrig träffat på en häst som var så snäll att hantera som Sandy. Hon var lugn vad man än gjorde, snäll att leda osv.
Sandy lärde mig massor. Jag kom till henne som en liten ridskoleunge, visste inte hur det gick till att tävla, hade aldrig ridit ut själv osv. På åtta månader lärde Sandy mig så enormt mycket. Vi utvecklades tillsammans. Hon hade mycket att lära hon också och en termin i en dressyrgrupp räckte långt. Hon var kanske inte världens bästa läromästare, men jag tror aldrig att jag skulle ha lärt mig så mycket på någon annan häst. Hon var inte lättriden men heller inte dum. Det gällde bara att hitta knapparna så lydde hon.
Sandy är en New Forest född 1990-03-29.

_____________________________________________________________________________________________

Blog Image

På den här bilden ser vi Kung Kaxe! Han kallas Kungen och är världens goaste häst. Han är en 10-årig gammal travhäst som aldrig startats och har en mankhöjd på 1.75. Jag red honom mkt under den lilla tid han stog i stallet. Vi hade honom bara på foder ett litet tag, men nu åkte han tillbaka till sin ägare igen för ett tag sen. Anledningen var att han hade ont i ryggen och var halt m.m. Det visade sig att innan han kom till oss och medan han var hos oss hade han sadlar som inte passade. Enda från första början så snubblade han mkt och vi trodde att han var klumpig men det visade sig att han hade ont i ryggen och var i och med det halt. Sen sparkade en annan häst honom på benet så han fick ett jack in i benet och när vi sedan skulle ge honom antibiotika för det så visade det sig att han var spruträdd. och förutom det så fick man inte lyfta bakbenen på honom, eftersom ägaren sagt att en hovslagare slagit honom när han stog i Norge och pga. alla dessa problem så ville vi ju inte ha kvar en problemhäst som var halt så då fick han åka hem igen. Men han är ändå väldens snällaste häst med ett stort hjärta av guld!