Här är alla kompisarna som går i hagen nu, och visst är det ett par snygga tjejer!

Blog Image

Quitamanchas, eller Quitti som hon kallas är hästen du ser på bilden. På ryggen har hon stallkatten Nisse! Quittis ägare är stallchefen – Mia. Quitti är då som ni ser en skäck och ett halvblod på nio år. Hon är en väldigt speciell dam, men lätt att tycka om. Om hon inte hade varit så fin så hade det nog varit svårare för henne att charma oss! Quitti har tävlat i både dressyr och western och så kanske det kommer någon hopptävling med på listan snart också. För ett år sen nu bröt hon benet men det har läkt ihop fint nu och hon tyckte det var skönt att få komma ut och springa efter vilan. Fast hon hade ju sprungit en massa i hagen innan också, för det var inte så att hon hade särskilt ont direkt!

__________________________________________________________________________________

Blog Image

På den här bilden ser vi Knaster. Har du ridit på Gävle Fältrittklubb så känner du säkert igen henne, för hon har gått där som ridskolehäst. Knaster är en av de snällaste och finaste hästar som finns. Hon är så lättlärd och lugn och hur mysig som helst. Hon är en Knapstrub-korsning, fast dem sa att hon var ett halvblod på ridskolan. När hon stog på ridskolan så blev hon sönderryckt i munnen och fick bara gå på hackamore men när hon kom till oss så fick hon testa ett snällt bett och en ryttare som inte ryckte eller tog henne hårt i munnen, och det gjorde underverk! Tjejn som hade henne på foder fick lite problem och flyttade henne till et stall i Gnarp. Hon fick det inte så jättebra där så ägaren kom och hämtade henne. Sedan var det ju tänkt att hon skulle säljas och visst hade hon turen att få komma hit! Och nu ska hon bo här för alltid!

__________________________________________________________________________________

Blog Image

Den här bilden föreställer stallets tävlingshoppare, om man kan uttrycka sig så. Hon är en Connermara-korsning på 10 år som heter Happy Midsummer, men kallas för Happy, även om hon inte alltid ser så “Happy” ut. Hon och hennes ägare tävlar i hoppning, LD och LC. Happy är en väldigt snäll pålle och hon sparkas inte fast hon ser ut att kunna göra det. Hon är alltså snällare än hon ser ut. Ända gången man ska akta sig för henne är när man sätter på henne myggmedel, för det hatar hon trots att hon får det på sig varenda dag. Hon är annars mkt snäll och har haft allt från nybörjare till väldigt erfarna ryttare på ryggen, och alla går bra.

__________________________________________________________________________________

[Bild Kommer]

Munsboro Jodie, ja det är namnet på en irländsk import som nu bestämmer i hagen. Hon är maxad D-ponny, brun, någon märklig korsning med kanske lite connemara, fullblod å ja, lite blandat i sig. Hon bestämmer i hagen nu, och gör väl ett bra jobb med det. Hon har ju sin vice ledare, Knaster, med sig också. Hon tävlar i hoppning med sin ägare, ett snäpp högre än Happy, för här är det LB.

Jodie, som också kallas Jullan (eller Älgen) är väldigt snäll på alla sätt och vis och har varit med om det mesta i sitt 7åriga liv, detta tack vare sin ägare.

___________________________________________________________________________________

[Bild Kommer]

Cherilyn, också kallad Cherry är ny i stallet och har inte så mycket kompisar, fast Happy kan hänga lite med henne ibland. Hon är en skimmel, C-ponny, korsning med bla arab i sig. Det är en tjej som har en på foder ett tag nu och de ska börja tävla i LD och LC snart. Cherry är högljudd när hon står själv, och hennes gnäggning är inte den vackraste, men det går an. Hon är i övrigt snäll och söt, som en liten C-ponny ska vara 😉